Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka z pieczenią rzymską

Składniki:

  • 1,2 kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka bulionu
  • 1 opakowanie twarożku śmietankowego
  • 1 opakowanie twarożku z ziołami
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • bulion warzywny
  • 500 g pieczeni rzymskiej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki margaryny

    Sposób wykonania:
    Obrane ziemianki pokroić na ćwiartki, zalać je wodą, doprowadzić do wrzenia i wrzucić marchew oraz por pokrojone na duże kawałki.
    Wlać jeszcze bulion, doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu około 25 minut.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i całość zmiksować.
    Dodać twarożek, natkę pietruszki oraz szczypiorek i dokładnie wymieszać.
    Mięso pokroić na plastry, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Usmażone podawać z zupą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *