Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka z łososiem

Składniki:

  • 200 g łososia wędzonego
  • 150 g łososia świeżego
  • 400 g ziemniaków
  • ½ kostki masła
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • pieprz
  • sól
  • 200 ml śmietany

Sposób wykonania:
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, które zalać 2 litrami wody.
Dodać jeszcze liść laurowy, masło oraz ziele angielskie i gotować do miękkości ziemniaków.
W między czasie posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym maśle po czym przełożyć ją do ziemniaków.
Wrzucić jeszcze drobno pokrojony łosoś oraz por.
Całość zagęścić śmietaną i doprawić do smaku .
Przed podaniem posypać majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *