Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka z jarzynami.

Składniki:

 

  • 75 dag ziemniaków
  • 13 dag przerośniętego wędzonego boczku
  • pęczek włoszczyzny,
  • pęczek szczypiorku
  • 3/4 l rosołu (może być z kostki)
  • tarta gałka muszkatołowa (niekoniecznie)
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
1. Pokrojony w kostkę boczek wysmażyć w suchym garnku. Połowę boczku odłożyć, resztę podlać rosołem, dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone w talarki warzywa (oprócz pora), gotować przez 15 min.
2. Dodać do zupy pokrojone w krążki pory, gotować na małym ogniu jeszcze przez 5 min. 3. Doprawić do smaku, posypać szczypiorkiem i dodać resztę boczku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *