Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka z bryndzą

 

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 300 bryndzy
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 5 szkl. bulionu
  • ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
  • sól
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę po czym wrzucić je na gotujący się bulion i gotować około 20 minut.
    W między czasie bryndzę utrzeć razem z masłem oraz skórką z cytryny po czym przełożyć do zupy.
    Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty.
    Na koniec dodać jeszcze cytrynę pokrojoną na plasterki oraz posiekany koperek.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *