Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karpatka Ilony

Składniki:

  • mąka 1 szklanka
  • masło 1/2 kostki
  • woda 1 szklanka
  • masło 1/3 kostki
  • cukier puder 1/3 szklanki
  • budyń 1/2 opakowania

    Sposób przyrządzenia:
    Ciasto: Wodę należy zagotować z masłem, wsypać mąkę, energicznie
    wymieszać i gotować 5 minut. Odstawić do ostygnięcia. Wbijać po kolei
    jajka i ucierać. Ciasto należy podzielić na dwie części i upie dwa
    placki przez 45 minut każdy.
    Masa: Masło należy utrzeć z cukrem pudrem, ugotować budyń, który po
    wystudzeniu należy dodać do masła, dokładnie wymieszać i przekładać tak
    przygotowaną masą ciasto. Posypać cukrem pudrem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *