Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp zapiekany z cebulą i papryką

Składniki:

  • 1 sprawiony karp (1,2 kg)
  • 1 żółta papryka
  • 2 cebule
  • 3/4 szklanki gotowego sosu pomidorowego z kartonika
  • 2 łyżki masła do wysmarowania naczynia
  • sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    Karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebulę w krążki.
    W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem rozłożyć połowę cebuli i papryki.
    Ułożyć na nich dzwonka ryby i przykryć pozostałą cebulą i papryką.
    Zalać całość sosem pomidorowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *