Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w złocistej panierce

 

Składniki:

  • 1 karp
  • ½ kostki masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczonego karpia pokroić na mniejsze porcje.
    Wówczas oprószyć  je solą i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie obtoczyć każdą porcję w mace, później w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
    Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle.
    Masło powinna być silnie rozgrzane.
    Pod koniec można przykryć pokrywką aby ryba doszła w środku.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *