Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w pomidorach

Składniki:

    • 1 kg filetów z karpia
    • 2 duże cebule
    • 2 słodkie papryki
    • 2 ząbki czosnku
    • 50 dkg pomidorów
    • 1 pęczek naci pietruszki
    • ½ szklanki oliwy
    • 3 łyżki piure pomidorowego
    • oliwki bez pestek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, pokroić w romby. Pomidory sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry, pokroić. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej przyprawioną rybę, wyjąć. Do rondla włożyć cebulę i czosnek, zeszklić, dodać paprykę i pomidory, dusić mieszając. Gdy paprykę zmięknie dodać piure pomidorowe, posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i przyprawić, zmniejszyć temperaturę, dodać obsmażoną rybę, oliwki, dusić jeszcze 15 minut. Podawać z dodatkiem białego pieczywa.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *