Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w piwnym sosie

Składniki:

    • 1 karp o wadze około 1,5 kg
    • 2 cebule
    • 2 szklanki piwa
    • 1 łyżka dobrej musztardy
    • olej i masło do smażenia
    • mąka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawić, umyć, obsuszyć i wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blaszce do pieczenie obficie smarując ją olejem wymieszanym z rozpuszczonym masłem i okładając ją plastrami cebuli. Po kilku minutach pieczenia podlać rybę piwem wymieszanym z musztardą. Piec jeszcze przez około 45 minut. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *