Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp smażony w panierce

 

Składniki:

 

  • 1 karp
  • ½ kostki masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Karpia dokładnie oczyścić po czym pokroić na mniejsze porcje.
Oprószyć je solą i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie obtoczyć każdą porcję w mace, później w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle.
Masło powinna być silnie rozgrzane.
Pod koniec można przykryć pokrywką aby ryba doszła w środku.

1 comment for “Karp smażony w panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *