Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp po amursku

Składniki:

  • 1 kg filetów z karpia
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • ½ łyżeczki tartego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka białego mielonego czosnku
  • sól do smaku


Sposób przyrządzenia:

Filety z karpia umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek obrać, zetrzeć na tarle. Utartą cebulę i czosnek wymieszać z pozostałymi składnikami i utrzeć na jednorodną pastę. Tak przygotowaną pastą przyprawową natrzeć filety z karpia, odłożyć na 30 minut. Po tym czasie usunąć nadmiar pasty przyprawowej, rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Podawać z zieleniną i frytkami, ziemniakami itp.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *