Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp pieczony

Składniki:


  • 1 karp (sprawiony i wyfiletowany)
  • 1/4 szklanki śmietany
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka ostrego sosu
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Filety z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, sos przyprawić do smaku, odstawić na kilkanaście minut. Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Układać na blaszce porcję ryby, polać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do około 220 stopni C przez 15 minut. Posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *