Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka ze śliwkami

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 3 średnie cebule
  • 2 marchewki
  • 10 suszonych namoczonych śliwek
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posmarować koncentratem pomidorowym i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa i namoczone i odsączone śliwki dodać do mięsa i doprawić do smaku Vegetą. Dusić do miękkości mięsa i warzyw, od czasu do czasu mieszając. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *