Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z miodem

Składniki:

  • 2 kg karkówki
  • 7 cebul
  • 1,5 op przyprawy do żeberek z miodem
  • mały słoik ketchupu
  • mały słoik przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka naturalnego miodu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Karkówkę pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć przyprawą z miodem a cebulę pokroić w krążki .
    Następnie 1/3 cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym na niej ułożyć połowę mięsa, potem  1/3 cebuli, ponownie mięso , polać ketchupem i rozłożyć resztę cebuli.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około 1 godziny .
    Po tym czasie dodać do przecier pomidorowy ora miód i oprószyć całość solą.
    Piec kolejną godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *