Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z kminkiem

Składniki:

  • 60 dag karkówki
  • cebula
  • szczypta kminku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • olej
  • łyżka mąki
  • łyżka śmietany
  • garść grzybów
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć posiekanym czosnkiem, kminkiem oraz zielem.
    odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym zalać go wrzątkiem, dodać grzyby i cebulę pokrojoną w krążki.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 50 minut.
    Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *