Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z ananasem i kapustą

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
  • puszka ananasów
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • oregano
  • bazylia
  • tymianek
  • olej

    Sposób wykonania:

    Karkówkę natrzeć przyprawami po czym wstawić na 30 minut do lodówki.
    Po tym czasie ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Na mięsie rozłożyć plastry ananasa oraz kiszoną kapustę.
    Całość zalać 1 szklanka wody w której rozpuścić kostkę rosołową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1,5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *