Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka na słodko-kwaśno

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 1 op. suszonych śliwek
  • 1 op. moreli
  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • ½ szkl. wody
  • przyprawa do karkówki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Karkówkę pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekładając śliwkami i morelami.
    Zalać je sosem meksykańskim i słodko kwaśnym raz wlać wodę.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1, 5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *