Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karczek faszerowany czosnkiem

karczek0uj.jpgSkładniki :

  • 1 1/2 kg karczku wieprzowego ,
  • 2 główki czosznku ,
  • 2 cebule ,
  • 2 marchewki,
  • sól,pieprz,jarzynka,papryka mielona słodka .

Sposób pryrządzenia:
Mięso natrzeć przyprawami , obłożyć plastrami cebuli i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzin.Następnie długim nożem zrobic w mięsie otwory na wylot , nakłuwając wzdłuż włókien i wkładac do nich całe ząbki czosnku. Mięso dusic pod przykryciem do miekkości,dodając marchew i cebulę.Następnie mięso wyjąc , a wywar z jarzynami zmiksować na jednolity sos.Mieso pokroić w plastry i podawać polane sosem.
Małgorzata Górska , [email protected]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *