Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karasie smażone w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg karasi
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 szkl. śmietany
  • 1 szkl. mąki
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Karasie wypatroszyć i dokładnie oczyścić po czym oprószyć solą.
    Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wbić do niej jajka, dokładnie wymieszać.
    Ryby obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zalać je śmietaną i dodać jajka wymieszane z cebulą.
    Całość doprowadzić do zagotowania.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *