Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z pieczoną baraniną

 

Składniki:

  •  500 g pieczonej baraniny
  •  750 g kiszonej kapusty
  •  10 suszonych śliwek
  •  1cebula
  •  1 łyżka masła
  •  100 g słoniny
  •  1 liść laurowy
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Słoninę pokroić po czym stopić w garnku.
    W między czasie posiekana cebule zeszklic na rozgrzanym maśle i przełożyć ją do słoniny.
    Dodać jeszcze kapustę oraz wcześniej namoczone śliwki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Wrzucić jeszcze listek laurowy i trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
    W trakcie duszone podlewać co jakiś cza wodą.
    Na koniec pieczoną baraninę pokroić w kostkę i wrzucić o kapusty.
    Całość wymieszać i jeszcze chwile trzymać na ogniu aby mięso się zagrzało.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *