Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grzybami i suszoną śliwką

Składniki:

  • 3/4 kg kiszonej kapusty
  • garść suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • masło
  • mąka
  • kminek
  • cukier
  • suszone śliwki

    Sposób wykonania;
    Suszone grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia dodać je do poszatkowanej kapusty.
    Podlać jeszcze odrobiną wody i gotować do miękkości na małym ogniu.
    W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, zagęścić mąką i dodać do kapusty i grzybów.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem oraz kminkiem.
    Wrzucić jeszcze kilka suszonych  śliwek i całość dusić do miękkości na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *