Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z fasolką Radka

Składniki:

    • 1 główka czerwonej kapusty
    • 1 puszka fasoli w zalewie
    • 1 szkl. wytrawnego czerwonego wina
    • 10 dag masła
    • 1 czubata łyżka mąki
    • sól
    • pieprz
    • cukier
    • ocet

Sposób wykonania:

  1. Kapustę bardzo drobno poszatkować po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 5 min po czym odsączyć i odcisnąć z nadmiaru wody.
    Następnie na rozgrzanym maśle, przesmażyć mąką, którą rozprowadzić winem, wówczas wrzucić kapustę oraz odsączoną fasolę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Radka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *