Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z ananasem i kasztanami

Składniki:

  • 4 szkl poszatkowanej kapusty
  • puszka ananasa
  • 200 g kasztanów jadalnych
  • 1 szkl posiekanej natki pietruszki
  • ¼ szkl dymki
  • ¼ szkl majonezu
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka startego imbiru

Sposób wykonania:
Do kapusty dodać ananasa pokrojonego na kawałki, kasztany pokrojone w plasterki oraz posiekaną pietruszkę i dymkę.
Całość wymieszać i wstawić do lodówki.
W między czasie majonez wymieszać z musztardą i imbirem.
Powstały sos również wstawić do lodówki.
Gdy składniki dobrze się schłodzą, podawać warzywa polane sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *