Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska po królewsku

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
  • 6 gruszek
  • masło
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
Wodę ocukrzyć i osolić, doprowadzić do wrzenia.
Wówczas wrzucić do niej kapustę pekińską pokrojoną na części.  
Gotować około 10 minut i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie obrać gruszki i pokroić je na ósemki, usuwając gniazda nasienne.
Następnie udusić je na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać do niej kapustę i oprószyć całość do smaku solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Dusić pod przykryciem około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *