Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

Składniki

  • 2 główki kapusty pekińskiej
  • 40 dag ziemniaków
  • 3 cebule
  • mała puszka pomidorów w zalewie
  • łyżka maggi w płynie
  • 5 dag margaryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania;
    Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Trzymać na ogniu kilka minut po czym dodać kapustę pokrojoną w paski.
    Dusić kilka minut i wlać pomidory z puszki.
    Doprawić do smaku maggi i dusić około 30 minut.
    Po tym czasie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *