Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta kwaszona po koreańsku

Składniki:


  • 2 kg białej kapusty
  • 4 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • ½ łyżki mielonej papryki
  • 6 ziaren pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżeczki soli
  • ¼ szklanki octu


Sposób przyrządzenia:
Kapustę, marchew i czosnek pokroić wg uznania, ciasno nałożyć do sterylnych słoików. Przygotować marynatę. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy, gotować przez kilka minut. Gorącą wodę wraz z przyprawami wymieszać dokładnie z octem i olejem, doprowadzić ponownie do wrzenia, gorącą marynatą zalać słoiki z kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *