Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta kiszona gotowana z grzybami

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • ¾ szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukać ją w wodzie.
    Następnie grzyby zalać 1 szklanką wody i ugotować, wówczas wywar zlać i zalać nim kapustę.
    Dusić kapustę do miękkości.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na maśle po czym dodać do niej pokrojone grzyby.
    Oprószyć całość mąką i trzymać na ogniu jeszcze około 5  minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do kapusty.
    Pozostawić na ogniu ostanie 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *