Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak na wołowinie

Składniki:

  • 400 g wołowiny
  • 600 g świeżej kapusty
  • 2 l bulionu
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ½ szkl. śmietany
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania;
    Mięso pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym przesmażyć.
    W między czasie ziemianki pokroić w kostkę, marchew w krążki a kapustę w kwadraciki.
    Następnie mięso razem z warzywami przełożyć do garnka i zalać bulionem zaprawionym mąką.
    Wrzucić liść laurowy oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut.
    Przed podaniem udekorować śmietaną i posypać natką oraz koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *