Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak mazurski

Składniki:

  • kość z mięsem
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka Vegety
  • 2 cebule
  • 200 g cienkiej kiełbasy
  • 4 ziemniaki
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • grzybki suszone

Sposób wykonania:

  1. Kości zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pokrojoną pietruszkę, marchewkę oraz seler.
    Dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie i Vegetę do smaku.
    Trzymać na małym ogniu.
    W między czasie posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę przesmażyć na patelni po czym przełożyć do zupy.
    Całość wymieszać i dotować około 30 minut.
    Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a potem podsmażoną na rozoranym oleju kapust kiszoną.
    Doprawić do smaku i gotować do miękkości wszystkich składników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *