Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak maślany z grzybami

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1,8 l bulionu z grzybów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 1 szkl. śmietany
  • 5-6 ziarenek pieprzu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego masła po czym dodać do niej kiszoną kapustę.
    Całość wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć, wówczas zalać całość bulionem i trzymać na małym ogniu.
    W między czasie na reszcie masła przesmażyć mąką, którą rozprowadzić bulionem i przelać do zupy.
    Na koniec dodać posiekane grzyby i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz zagotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *