Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z wędzonym łososiem i twarogiem

Składniki:

    • chleb tostowy
    • masło
    • twaróg śmietankowy
    • szczypior, natka pietruszki, koperek
    • łosoś wędzony w płatach
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Twarożek wymieszać z posiekaną zieleniną, przyprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba tostowego obkroić skórki, każdą posmarować masłem. Jedną kromkę obkładamy plastrami łososia wędzonego, na niej układamy kromkę obłożoną twarożkiem z zieleniną i całość przykrywamy kromką posmarowaną masłem, lekko przygniatamy dłonią i dzielimy na połowy w kształcie trójkąta lub prostokąta wg uznania. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *