Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z pastą serowo  dyniową

Składniki:

  • 4 kromki ciemnego chleba tostowego
  • 10 dkg miąższu dyni
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • 4 łyżki masła


Sposób przyrządzenia:

Dynie pokroić w drobną kostkę. W rondlu roztopić masło, dodać dynię, podlać łyżka wody i powoli dusić mieszając, gdy dynia zmięknie dodać ser i ucierając łyżką podgrzewać kilka minut aż uzyskamy jednorodną pastę. Skorygować smak pasty solą i pieprzem, schłodzić. Tak przygotowaną pastą posmarować lub używając rękawa cukierniczego pokryć ozdobnie pozbawione skórek kromki chleba, dodać zielony akcent i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *