Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapka z sałatką z tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki pokrojonego drobno ogórka kiszonego
  • 1 łyżka posiekanego selera naciowego
  • 1 łyżka marynowanej czerwonej kapusty
  • 1 posiekane, gotowane na twardo jajko
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżka pokrojonych drobno pomidorów
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Pomidora przed pokrojeniem oczyścić z gniazd nasiennych. Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem cytrynowym. Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać, przyprawić. Tak przygotowaną sałatką obłożyć pieczywo posmarowane masłem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *