Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepki zapiekane w śmietanowym sosie

Składniki:

  • 1 kg kalarepek
  • 4 łyżki masła
  • 1 szkl. sosu śmietanowego
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • 4 łyżki śmietany

     Sposób wykonania:
    Kalarepki obrać po czym pokroić na plastry.
    Następnie zalać kalarepkę osoloną wodą i ugotować.
    Miękka kalarepkę odsączyć i obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas przełożyć ją do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.
    Zalać ją sosem śmietanowym i posypać bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
    Przed podaniem polać śmietaną.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszkę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *