Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepka z mięsnym farszem

Składniki:

  • 4 kalarepy
  • 25 dag mielonego mięsa
  • 2 jajka
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu
  • łyżeczka tartej bułki
  • łyżeczka margaryny
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżeczka mąki

    Sposób wykonania:

    Obrane kalarepy zalać wodą i gotować koło 15 minut.
    Po tym czasie je odcedzić, odciąć czubki i wydrążyć delikatnie miąższ, który posiekać i dodać do mielonego mięsa.
    Dodać jeszcze posiekaną cebulę, ryż, jajka oraz bułkę tarta.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić kalarepkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Zalać całość śmietaną wymieszana z mąką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *