Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepka z marchewką i cukinią

Składniki:

  • 2 kalarepki
  • 1 cukinia
  • 300 g marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 200 ml bulionu
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę i cukinie obieramy po czym kroimy w kostkę. Obraną kalarepkę pokroić w słupki.
    Następnie marchewkę z kalarepką przesmażyć na rozgrzanym maśle, po czym przesypujemy je cukrem i smażymy kolejne 3 minuty.
    Po tym czasie wlać bulion i doprawić do smaku i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Następnie dodać cukinię i dusić do momentu, aż cały płyn wyparuje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *