Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepa z czosnkiem, cebulą i jajkami smażona

Składniki:

  • 2 duże kalarepy obrane i pokrojone w słupki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 duże posiekane ząbki czosnku
  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w pół plastry
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Jajka wymieszać z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, mieszając smażyć 1 minutę, dodać pokrojoną w cienkie słupki kalarepę, smażyć kolejne 5 minut. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Do miękkiej kalarepy dodać jajka i smażyć mieszając do momentu uzyskania właściwej konsystencji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *