Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafiorowe szaleństwo

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 200 g szynki
  • 2 jaja
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • sól

Sposób przyrządzenia:
W osolonej wodzie ugotować kalafiora następnie podzielić na różyczki. Szynkę pokroić w paski. Różyczki kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać szynką. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie dodać żółtka i śmietanę. Tak powstałą jednolitą masą zalać kalafiora. Zapiekać w piekarniku ok. 15 – 20 min w temperaturze 170 C
Przepis nadesłany na konkurs " Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" przez Barbarę Brzozowską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *