Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafiorowa sałatka z orzechami

Składniki:

  • 1/3 szkl. majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 szkl. kwiatów kalafiora
  • ¼ szkl. posiekanego sera naciowego
  • ½ szkl. zielonych winogron
  • ½ szkl. posiekanych orzechów laskowych
  • ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Miód wymieszać z musztardą oraz majonezem na jednolita masę.
    Następnie kalafiora podzielić na marniejsze kawałki, dodać do niego winogrona, orzechy oraz seler.
    Całość wymieszać i polać sosem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *