Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior zapiekany z żółtym serem

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 25 dkg startego żółtego ostrego sera
  • sól, cukier, do smaku
  • ½ szklanki oleju
  • 3 łyżki tartej bułki

Sposób przyrządzenia:
Kalafior umyć, oczyścić włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotować kilka minut. Odcedzić, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wierzch kalafiora obsypać dokładnie startym żółtym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku. Masło roztopić i połączyć z tartą bułką. Pod koniec zapiekania polać roztopionym masłem z tartą bułką i jeszcze moment zapiekać. Podawać bezpośrednio po upieczeniu.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *