Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior zapiekany z grzybami

Składniki:


  • 3 szklanki różyczek kalafiora
  • 1 szklanka pokrojonych grzybów (podgrzybki, borowiki, opieńki…)
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta papryki
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kosteczkę
  • 1/3 szklanki pokrojonej drobno dymki


Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem dymki. Równomiernie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku przez około 45 minut mieszając kilkakrotnie. Przed podaniem posypać dymką.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *