Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior zapiekany w majonezie

 

Składniki:

  • 1 kg kalafiora
  • ¾ szkl. majonezu
  • 1 ½ łyżki masła
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora zalać osoloną wodą i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie kalafiora wyjąć i włożyć do wrzącej, również osolonej wody i gotować na półmiękko.
    Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Na koniec zalać go majonezem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Edyta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *