Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z czerwoną cebulą

Składniki:

  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 szkl. czerwonej cebuli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 3 szkl. różyczek kalafiora
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2 szkl. żółtej i czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Po około 3 minutach dodać kurkumę i smażyć kolejną minutę.
    Następnie dodać kalafior i smażyć na małym ogniu około 8 minut.
    Po tym czasie dodać paprykę i papryczki chili.
    Smażyć ostanie 5 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *