Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior w wersji wegetariańskiej

Składniki:

  • 2 duże kalafiory
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 3-4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 3-4 jajka
  • ½ szklanki posiekanej zieleniny/natka pietruszki, koperek/
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior umyć, podzielić na różyczki i gotować około  5 minut w osolonej wodzie, nie rozgotować. Odcedzić i osączyć na sicie. Cebulę obrać drobniutko posiekać i zeszklić  na oliwie na złocisty kolor. Różyczki kalafiora ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ,posypać posiekaną  zieleniną i uduszoną cebulką. Jajka umyć wybić  do naczynia i ubić  z solą i pieprzem, polać kalafior. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni C na około 15 minut. Podawać do białego pieczywa lub frytek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *