Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior w sosie pomidorowym

 

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 puszki groszku
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki, które przesmażyć na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i razem smażyć.
    Następnie zalać całość osoloną wodą, dodać koncentrat pomidorowy,odedzony groszek oraz ocet.
    Całość wymieszać i gotować do miękkości kalafiora.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *