Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kakaowe ciasto z morelami

Składniki:

  • ½ kostki masła
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • ½ szkl. mleka
  • 2 ½ szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • morele
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Masło, cukier puder i cukier waniliowy rozetrzeć ze sobą po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka a potem mleko.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
    Gdy składniki się połączą przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Na wierzchu ułożyć jedna obok drugiej połówki moreli przecięciem do góry.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *