Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka z pieprzem

Składniki:

  • 2 piersi kaczki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki pieprzu
  • 2 łyżki brandy
  • 2/3 szkl. bulionu
  • 2 łyżeczki maki kukurydzianej
  • 2/3 szkl. śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
     

Sposób wykonania:

  1. Kaczkę oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym maśle i zdjąć z ognia.
    Natomiast na tą samą patelnie wlać brandy i poruszać nią aż do zapalenia.
    Gdy zgaśnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mąkę wymieszaną z małą ilością wody oraz śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 2 minut.
    Mięso pokroić w plastry, które polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *