Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka pieczona nadziewana mięsem i grzybami

Składniki:

  • 1 kaczka
  • 25 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 dag suszonych grzybów
  • 5 dag masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki przyprawy do zup
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Kaczkę natrzeć solą i przyprawą do zup w wewnątrz i zewnątrz i odstawić na 1 godzinę
    W między czasie posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do mięsa mielonego razem z pokrojonymi w plasterki grzybami.
    Dokładnie wymieszać i obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać jajka, paprykę i szczyptę przyprawy do zup.
    Powstałym farszem nadziać kaczkę, spiąć wykałaczkami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni .
    W trakcie pieczenia polewać ją na początku wodą a potem wytworzonym sosem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *