Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabanosy w słodko ostrej glazurze

Składniki:

    • 50 dkg kabanosów pokrojonych 2,5 cm kawałki
    • ¾ szklanki brązowego cukru
    • 1 szklanka soku jabłkowego
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • szczypta chili    


    Sposób przyrządzenia:

    W dużej patelni lekko skarmelizować cukier, dodać sok jabłkowy, musztardę, czosnek i chili. Powoli gotować aż cukier się rozpuści, dodać kabanosy i podgrzewać aż odparuje ¾ sosu.  Łyżką cedzakową wyłożyć kiełbasę na durszlak do ostygnięcia. Chłodne porcje nabijać na wykałaczki i układać na półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *