Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczek duszony z cebulą w sosie

Składniki:

  • kabaczek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • cukier
  • musztarda
  • olej

Sposób wykonania:
Kabaczka obrać ze skory i pokroić go w drobną kostkę po czym wrzucić go na rozgrzany olej, przesmażyć , dość często mieszając.
W między czasie na osobnej patelni przesmażyć posiekany czosnek z pokrojoną w piórka cebulę.
Wówczas dodać do nich koncentrat pomidorowy, ketchup oraz 2 łyżki wody.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną paprykę, cukrem oraz musztardą.
Doprowadzić do wrzenia po czym wymieszać razem z kabaczkiem.
Trzymać jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *